“Diaspora sot përbën potencial shumëfish më të madh, jo vetëm financiar, por edhe profesional”

Valon Murati

Këshilltarët

KUSHTRIM SHEREMETI

Këshilltar i larte politik/Shef i kabinetit

Tel: 038 200 17 006

Eemail: kushtrim.sheremeti@rks-gov.net

I lindur më 11.1.1980.

I martuar, dy fëmijë.

I diplomuar në Fakultetin e Arteve – aktrim. E vazhdon shkollimin superior menaxhimet dhe financa.

 • 1999 - 2007 – Këshilli Rinor Kosovar – KYC ,  themelues dhe sekretar i përgjithshëm;
 • 2001-2004  - Crossing Bridges Collective, themelues dhe bashkëkoordinator;
 • 2001 - 2002 - Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë; (OSCE)/Ombudsperson Support Section/ , koordinator i fushatës publike;
 • 2003-2011 -  International Association for Biennial of Young Artists from Europe and Mediterranean, anëtar i bordit të drejtorëve;
 • 2003 -  United Nations Development Program (UNDP) ISAC Program,  zyrtar për koordinimin e shoqërisë Civile
 • 2004-2006 - teatri “ODA”,  menaxher;
 • 2004  - “Një botë”, festival – drejtor artistik/nikoqir;
 • 2005 –“ 9/11 Film Festival”,  menaxher/producent;
 • 2008 – Fushata “Eja në Evropë”, koordinator i projektit;
 • 2009- 2015  - ORION (TV & Film Production/Event organizer), themelues/CEO;
 • 2012- 2015 - Unioni i Artistëve të Filmit të Kosovës – UAFK, sekretar;
 • 2012 – vazhdon, Lëvizja për Bashkim – LB – anëtar i kryesisë (mandati i 2-të);
 • 2014 – vazhdon Qeveria e Kosovës/Ministria e Diasporës, këshilltar i lartë politik/shef Kabineti.
 • 2016 - vazhdon; Aktor

 

(Disa nga punët)

Teatër: Mbreti Ibish; Të lumtë ne për këtë liri; Pasioni i lindjes së zjarrtë; Ëndrra e një nate vere; Iceberg Absurd; Pozitiv; Muzgu i lirisë; Pallati i ëndrrave; Togeri nga Inishmori; Spilling Blood; Rikardi i 3të; Lying; Tre gjermanet e trashë; Kumbara; Dosja H; Tre gjermanet e trashë 2; Stacioni i fundit; Një lloj Alaske

Film: Zhurmë mëngjesi; Armët në duar; Rrotat; AnaTema; Bota ime e vogël; KEK; Lidhëset; Cigareshitësi; Rrugët që vrasin; Passion of Birfire;  Sytë; Rekrutimi; Darka; Dosja K; Muri; Fëmijët; Sonata e Krojcerit; ne të tre; Shok; Na ishte një herë në Mitrovicën Veriore; ...

TV Seriale: Martesa e Bariut; Policët; Jeta e një toke; Tregime nga gjyqi; Tre gjermanët e trashë; SpitaliKS; Brenda drejtësisë; Vikend shtëpia; Lagjja e re; N’Darkë;

Producent ekzekutiv:

 • Shfaqja “POSITIVE”;
 • Shfaqja “American Buffalo”;
 • Serial për fëmijë “Super GOGO”;
 • Dokumentar “Hapat e Shpresës”;
 • Seriali “Lagjja e re” ;
 • Talk Show “n’Darkë” – ORION.

Gjuha shqipe: amtare;
Gjuha serbo-kroate/maqedonase: rrjedhshëm;
Gjuha angleze: rrjedhshëm;
Gjuha italiane: rrjedhshëm;
Gjuha frënge: bazike.  


REMZIJE S MAKOLLI

E lindur më 20.3.1989, në Prishtinë - Republika e Kosovës

E martuar,

E diplomuar në Shkencat e Arteve Ekonomike, drejtimi menaxhment dhe ndërmarrës. Është në përfundim të studimeve master në Universitetin për Biznes dhe Teknologji, në fushën e menaxhmentit dhe ndërmarrësisë.

Po ashtu,  studente e Fakultetit Filologjik të Prishtinës, në drejtimin Gjuhë dhe Letërsi Angleze.

 • 2006-2006 - koordinatore, punë vullnetare në OJQ-në “Help Children”, Prishtinë;
 • 2007-2009 – Administratë dhe Financa, kompania ndërtimore “Kastrioti” Prishtinë;
 • 2010-2010 - program për studentë, Raiffeisen Bank Prishtinë, Departamenti i menaxhimit të kredive dhe riskut;
 • 2010-2014/2015 - menaxhere e llogarive të arkëtueshme, Departamenti i Riskut në ”Kujtesa Net” Sh.p.k, Prishtinë.

Gjuha shqipe: amtare;
Gjuha angleze: rrjedhshëm ;
Gjuha italiane: njohuri bazike;
Gjuha gjermane: njohuri bazike;
Gjuha frënge: njohuri bazike;
Gjuha turke: njohuri bazike.


FLAKA BRAHA

E lindur më 11.01.1989 në Prishtinë - Republika e Kosovës

E diplomuar në Fakultetin Juridik. Studimet master i përfundoi në fushën e së Drejtës Financiare, në Fakultetin Juridik, në Universitetin e Prishtinës.

 • 2008-2010 - asistente ligjore në zyrë të avokatit, Prishtinë;
 • 2011-2012 - zyrtare ligjore në “Kosova Information Technology” sh.a., Prishtinë;
 • 2012-2012 - zyrtare ligjore në zyrë noteriale;
 • 2013-2014 - menaxhere e administratës dhe e burimeve njerëzore në “Kosova Information Technology” sh.a., Prishtinë;

Gjuha shqipe: gjuhë amtare;
Gjuha angleze: rrjedhshëm;
Gjuha italiane: rrjedhshëm;
Gjuha gjermane: njohuri bazike;
Gjuha frënge: njohuri bazike.          


SABIT KRASNIQI

I lindur më 14.12.1955

I martuar, një fëmijë

I diplomuar në  Universitetin e  Prishtinës.

 • 1981-1986 – I burgosur politik;
 • 1992-1998 – Këshilli për financim komunal;
 • 1998- 1999 -  UÇK;
 • 1999-2001 – drejtor(Drejtoria për Emergjencë dhe Mbrojtje Civile), K.K. Prishtinë;
 • 2002 – 2006 – TMK, Shtabi i Zonës së Pestë;
 • 2008 -2014 - sekretar i OVL-së Prishtinë;
 • 2014 – këshilltar politik i ministrit Valon Murati, MeD.

AGIM KULETA

I lindur më 1.10.1974, në Prishtinë - Republika e Kosovës.

I martuar, dy fëmijë.

I diplomuar në Fakultetin Juridik.

 • 1996-1997 - dizajner në gazetën javore “Zëri” (realizimi grafik);
 • 1999-2000 - nënkryetar i LKÇK-së;
 • 2000-2001 - kryeredaktor i gazetës “Çlirimi”;
 • 2007-2011 - përgjegjës për marrëdhënie me publikun në LB;
 • 2010-2014 - deputet në Kuvendin Kosovës;
 • 2011-2015 - sekretar për marrëdhënie me publikun në LB.

Gjuha shqipe: amtare;
Gjuha angleze.